Αρχική Θέσεις - Απόψεις - Παρεμβάσεις Multimedia Βιογραφικό Επικοινωνία
ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Κοινωνικό μήνυμα


TV Spot anti-cancer campaign


Συνέντευξη στην εκπομπή "Όλα για την υγεία μου"


Ο αθλητισμός είναι πάνω απ’ όλα ποιότητα ζωής

Δήλωση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου για τους συμμετέχοντες μαθητές στις εξετάσεις εισαγωγής στις Πανεπιστημιακές σχολές και ΤΕΙ. (28 08 2014)
O Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος συγχαίρει τους μαθητές που πέτυχαν στις εξετάσεις και στους γονείς τους. Σε όσους δεν τα κατάφεραν πρέπει όλοι να θυμίζουμε (γονείς, συγγενείς και φίλοι) πως υπάρχει και επόμενη φορά, αλλά και άλλες ευκαιρίες.
Προκύπτουν και ευεργετήματα από τον Νόμο για τις μετεγγραφές όχι μόνο προβλήματα (28 08 2014)
Το σχολικό συγκρότημα Γλαύκης στην Ξάνθη επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη, ως επικεφαλής αποστολής, αποτελούμενης από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.
Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Λυκείου Γλαύκης... »»
Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Μάvταινα Ξάνθης θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο (28 08 2014)
Το Δημαρχείο Μύκης, στο χωριό Σμίνθη, επισκέφθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελούμενη από τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, τους Υφυπουργούς, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και Κώστα Κουκοδήμο και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή.  Η αποστολή συναντή... »»
Συνάντηση ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ. με προεδρείο του σωματείου εκπαιδευτικών μουσουλμανικής θρησκείας Θράκης & με εκπροσώπους ιεροδιδασκάλων & Μουσουλμάνων θεολόγων (28 08 2014)
Πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη συνάντηση της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, Δημήτρης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Β... »»
Ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος παρέστη στη νεκρώσιμο ακολουθία για τον Ακαδημαϊκό Εμμανουήλ Κριαρά στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. (26 08 2014)
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ (1906-2014)
ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ Σε εποχές που όλα αμφισβητούνται και επιζητούνται, πολλές φορές άναρχα, οι αλλαγές στις βασικές κατευθύνσεις της εκπαίδευσης και της παιδείας, η αναζήτηση των άριστων προτύπων μοιραία μας φέρνει μπροστά σε ανθρώπους σαν τον Εμμανουήλ... »»
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου με Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη (25 08 2014)
Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο είχε σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Τουρισμού, ήταν οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αιγαίου κ.κ Ευρυπίδης Στεφάνου και Πάρης Τσάρτας αντίστ... »»
Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (24 08 2014)
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στο δημοσιογράφο, Αιμίλιο Λιάτσο παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και απάντησε: «Μπορώ να διακινδυνέψω την εξής άποψη χωρίς να φοβάμαι να εκτεθώ.... »»
Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" (23 08 2014)
Δηλώσατε ότι για τα 3.000 κενά που δεν θα μπορέσετε να καλύψετε με προσλήψεις αναπληρωτών θα εφαρμόσετε τη λύση παράλληλων αναθέσεων. Αλήθεια, η κατάργηση ειδικοτήτων -δηλαδή περαιτέρω μείωση προσλήψεων- και η ανάθεση λ.χ. της Ιστορίας σε θεολόγους και καθηγητές ξένων γλωσσών, δεν είναι ένδειξη οπισ... »»
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου με ομάδα προώθησης και ενίσχυσης των Ελληνικών Σπουδών (22 08 2014)
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε σήμερα με την ομάδα εργασίας για την προώθηση και ενίσχυση των Ελληνικών Σπουδών που αποτελείται από τους καθηγητές Παναγιώτη Ροϊλό (Ηarvard University), Σπύρο Πολλάλη (School of Design του Harvard University) και Δημήτριο Γιατρωμα... »»
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου με τους Κοσμήτορες των Φιλοσοφικών Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων Φιλολογίας (22 08 2014)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη συνάντηση εργασίας μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου, με τους Κοσμήτορες των Φιλοσοφικών Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων Φιλολογίας των Πανεπιστημίων της χώρας. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα σχέδια προτάσεων που υπέβαλαν συγκεκ... »»
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου, με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (22 08 2014)
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση ήταν η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων για ξένους φοιτητές στις φιλοσοφικές σχολές και η κατεύθυνση μουσουλμανικών σπουδών, που έχ... »»
Χρειαζόμαστε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ για 10.000 προσλήψεις τακτικού προσωπικού για το 2015. (22 08 2014)
Για να καλυφθούν τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές για την σχολική χρονιά του 2015-16 θα πρέπει να ανατραπεί το 1/10 προσλήψεων/αποχωρήσεων στην παιδεία και να γίνει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 10.000 προσλήψεις τακτικού προσωπικού το 2015, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος... »»
Δεν προβλέπονται νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων (21 08 2014)
O Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη και τη δημοσιογράφο Ελένη Στάθογλου.
Στη συνέντευξη του ο Υπουργός αναφερόμενος στο θέμα της διαγραφής των «αιωνίων» φοιτητών τόνισε ότι είναι μία αναγκαία ρύθμιση, καθώς όλα ανεξαιρέτως τα ανώτερα και ανώτ... »»
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου με τα τριμελή συμβούλια των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ (21 08 2014)
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ με τους οποίους συζήτησε τα θέματα μετεγγραφών, χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων και των λιμναζόντων φοιτητών. Ειδικότερα για το θέμα διαγραφής των λιμναζόντων αποφασίστ... »»
Συνέντευξη Υ.ΠΑΙ.Θ Ανδρέα Λοβέρδου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3 (21 08 2014)
«Υπάρχει κενό στο νόμο για τις μεταγραφές όταν μένει αλλού η οικογένεια, αλλού σπουδάζει το ένα παιδί και αλλού επιτυγχάνει το δεύτερο παιδί. Ο τόπος της μετεγγραφής σε αυτές τις περιπτώσεις θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός λίγων εβδομάδων και θα αφορά τις τεχνικές λ... »»
Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία από τον Ιούλιο (21 08 2014)
«Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία από τον Ιούλιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα βιβλία», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus» στη Θεσσαλονίκη.
Για το θέμα των αναπληρώσεων των κεν... »»
Δίνουμε και θα κερδίσουμε τη μάχη για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11/9 (18 08 2014)
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίνει τη μάχη και θα την κερδίσει για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα στις 11 Σεπτεμβρίου, τόνισε ο Υ.ΠΑΙ.Θ., Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στους δημοσιογράφους Α. Παπαστάθη και Α. Ραβανό.
Παρέμβαση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου στην εκπομπή «Πρωινό Mega» για την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, στο 14ο Γυμνάσιο Π. Κοκκινιάς. (18 08 2014)
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό Mega», για το θέμα της επίθεσης στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, στο 14ο Γυμνάσιο Π. Κοκκινιάς δήλωσε:
«Καταδικάσαμε την ενέργεια. Δεν ξέρουμε ακριβώς οι... »»
Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στο MEGA (15 08 2014)
Σε συνέντευξή του στο Πρωινό Mega o Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Τάκη τόνισε: «Σέβομαι τον θεσμό των ολοήμερων ως απολύτως απαραίτητο και στόχος μας είναι να λειτουργήσουν όπως και όλα τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου... »»
Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων στο ραδιόφωνο του REAL FM (13 08 2014)
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και Μαίρη Πολλάλη έδωσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι εφόσον αλλάξει αυτός ο συσχετισμός στις προσλήψεις για την Παιδεία θα ανοίξουν θέσεις για τον διορισμό των εκπα... »»


Συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα


Συνέντευξη στην Εφημερίδα Real News


3.10.2010:Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΣτοιχεία Επικοινωνίας Διεύθυνση : Σταδίου 7, 10557, Αθήνα
Τηλέφωνα : 210-3314540, 210-3315901,2
Fax : 210-3314541