Αρχική Θέσεις - Απόψεις - Παρεμβάσεις Multimedia Βιογραφικό Επικοινωνία


Δήλωση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στο κανάλι «Ε» (09 09 2014)
Σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων, στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», σε ερώτηση για τις μετεγγραφές των φοιτητών που πέτυχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Πήραμε μία απόφασή σήμερα το μεσημέρι με τους Πρυτάνεις και τ... »»
Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, στον Νίκο Χατζηνικολάου (08 09 2014)
Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για ανατροπή του κανονισμού 1 προς 10 που ισχύει στο δημόσιο σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό και για τον έλεγχο λειτουργίας των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μίλησε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρ... »»
Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στο ΒΗΜΑGAZINO (07 09 2014)
Είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά;
«Το 95% των βιβλίων βρίσκεται από τον Ιούλιο στα σχολεία. Ο όποιος προβληματισμός αυτή τη στιγμή έχει σχέση μόνο με τη συμπλήρωση των κενών νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών». Πέρα από τη διδακτέα ύλη, «μιλάει» το σχολείο... »»
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου με Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο (06 09 2014)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πολύ καλό κλίμα στην Ιερά Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου και του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Κατά την συνάντηση συζητήθηκα... »»
Συνέντευξη Υ.ΠΑΙ.Θ Ανδρέα Λοβέρδου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ (06 09 2014)
Τα κενά στα σχολεία μετά τον αγώνα που κάναμε είναι 16.500 Τα κενά στα σχολεία, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα οποία θα καλυφθούν με αναπληρώσεις, είναι 16.500 και ο αριθμός αυτός προέκυψε μετά από τις ενέργειες που έκανε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τόνισε ο Υπουργός ... »»
Ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της Βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου και της Βουλευτού Α’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς κυρίας Μαρίας Ρεπούση (04 09 2014)
1. «Έχετε ωστόσο πολύ μεγάλο δίκιο σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος να καλύψει την πρωτοβάθμια καιδευτεροβάθμια εκπαίδευση με το θεσμό των αναπληρωτών. Εξαντλήσαμε τα όρια αυτά. Ίσως φέτος να είναι η τελευταία χρονιά που θα καταφέρουμε να απαντήσουμε στο πρόβλημα ... »»
Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, στην Α.ΔΙ.Π. (03 09 2014)
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, επισκέφτηκε σήμερα την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Μία εβδομάδα μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του πορίσματος της αξιολόγησης της Α.ΔΙ.Π., ο κ. Λοβέρδος είχε σύσκεψη ε... »»
Ομιλία του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και άλλες διατάξεις. (03 09 2014)
Στην ομιλία του ο Υπουργός τόνισε:
«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι ένα μεγάλο Υπουργείο από πλευράς αντικειμένου, με προβλήματα, με εκπαιδευτικούς κακοπληρωμένους με αγκυλώσεις ιδεών, με έκταση που λειτουργεί απαγορευτικά για να είσαι εντάξει στα θέματα που πρέπει και στον... »»
Σύσκεψη στο Υ.ΠΑΙΘ. με την συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και του Διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη (03 09 2014)
Σύσκεψη με την συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, του Διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη και της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας κ. Έφης Μπέκου πραγματοποιήθηκε στο Υ.ΠΑΙ.Θ. Θέμα της σύσκεψης ήταν η απλοποί... »»
Παρέμβαση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στην Τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό Mega» (03 09 2014)
Σε παρέμβαση του στην τηλεοπτική εκπομπή, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος , αφού καλωσόρισε το νέο Υφυπουργό Παιδείας κ. Γιώργο Στύλιο τονίζοντας ότι θα συνεργαστεί μαζί του πολύ καλά, μίλησε για: Τον απερχόμενο Υφυπουργό παιδείας Κώστα Κουκοδήμο: «Εξαιρετικά είχαμε... »»
Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. (03 09 2014)
Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των περιοδειών της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. Στην συνάντηση ειπώθηκαν τα εξή... »»
Παρέμβαση Υπουργού Παισείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ (01 09 2014)
Σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Μου χρεώθηκε κάτι που βρήκα στο Υπουργείο ψηφισμένο από τις 4 Μαΐου στη Βουλή. Το έφερα στη Βουλή, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Έχει δο... »»
Θα προσληφθούν 60 δάσκαλοι απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης για τα κενά των μειονοτικών σχολείων (01 09 2014)
Το παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος όταν επισκέφθηκε τον χώρο του Ιεροσπουδαστηρίου στον Εχίνο Ξάνθης, συνεχίζοντας την περιοδεία του σε σχολεία της ορεινής περιοχής του νομού Ξάνθης, ως επικεφαλής της αποστολής που αποτελείται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙ... »»
Συνάντηση ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ. με Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Θράκης, Χίου & Βουλευτές Θράκης (01 09 2014)
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, Δημήτρης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος, ο... »»
Συνάντηση Ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Μουφτεία Κομοτηνής με τους Σοφολογιότατους Μουφτήδες Θράκης στο εμπορικό επιμελητήριο Κομοτηνής με εκπροσώπους των επιμελητηρίων Κομοτηνής καθώς και στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με αντιδημάρχους και με Πρυτάνεις και εκπροσώπους των ΤΕΙ Καβάλας (01 09 2014)
Συνάντηση της Ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ με επικεφαλής τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο πραγματοποιήθηκε στη Μουφτεία Κομοτηνής με τους Σοφολογιότατους Μουφτήδες Μέτσο Τζεμαλή της Κομοτηνής, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου της Ξάνθης και Σερίφ Δαμάδογλου του Διδυμότειχου.
Οι Σοφολογιότατοι υπ... »»
Δήλωση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου για τους συμμετέχοντες μαθητές στις εξετάσεις εισαγωγής στις Πανεπιστημιακές σχολές και ΤΕΙ. (28 08 2014)
O Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος συγχαίρει τους μαθητές που πέτυχαν στις εξετάσεις και στους γονείς τους. Σε όσους δεν τα κατάφεραν πρέπει όλοι να θυμίζουμε (γονείς, συγγενείς και φίλοι) πως υπάρχει και επόμενη φορά, αλλά και άλλες ευκαιρίες.
Προκύπτουν και ευεργετήματα από τον Νόμο για τις μετεγγραφές όχι μόνο προβλήματα (28 08 2014)
Το σχολικό συγκρότημα Γλαύκης στην Ξάνθη επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη, ως επικεφαλής αποστολής, αποτελούμενης από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.
Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Λυκείου Γλαύκης... »»
Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Μάvταινα Ξάνθης θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο (28 08 2014)
Το Δημαρχείο Μύκης, στο χωριό Σμίνθη, επισκέφθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελούμενη από τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, τους Υφυπουργούς, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και Κώστα Κουκοδήμο και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή.  Η αποστολή συναντή... »»
Συνάντηση ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ. με προεδρείο του σωματείου εκπαιδευτικών μουσουλμανικής θρησκείας Θράκης & με εκπροσώπους ιεροδιδασκάλων & Μουσουλμάνων θεολόγων (28 08 2014)
Πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη συνάντηση της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, Δημήτρης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Β... »»
Ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος παρέστη στη νεκρώσιμο ακολουθία για τον Ακαδημαϊκό Εμμανουήλ Κριαρά στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. (26 08 2014)
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ (1906-2014)
ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ Σε εποχές που όλα αμφισβητούνται και επιζητούνται, πολλές φορές άναρχα, οι αλλαγές στις βασικές κατευθύνσεις της εκπαίδευσης και της παιδείας, η αναζήτηση των άριστων προτύπων μοιραία μας φέρνει μπροστά σε ανθρώπους σαν τον Εμμανουήλ... »»
Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Στοιχεία Επικοινωνίας Διεύθυνση : Σταδίου 7, 10557, Αθήνα
Τηλέφωνα : 210-3314540, 210-3315901,2
Fax : 210-3314541